Petrezselymes újburgonya

Petrezselymes újkrumpli

Ma szép parázsburgonyát láttam a zöldségesnél, ami ráadásul még viszonylag újburgonya is volt. Vettem hát egy kiló burgonyát és két csokor petrezselyem zöldet, önmagában meg is ettük, amikor elkészült!

Hozzávalók

  • kb. 1 kg újburgonya
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • zsiradék

Elkészítés

A burgonyát jól megmosom, majd egy kiskés segítségével megkapargatom, így könnyen lejön a vékony héja. A lekapart burgonyákat kb. 0,7 cm-es szeletekre vágom, majd jól megmosom még egyszer és egy konyharuhával felitatom róluk a nedvességet.A burgonya pucolása és darabolása

Ezután serpenyőbe kevés zsiradékot öntök, majd amikor felforrósodott, ráöntöm a burgonyát, s kicsit megpirítom. Amint a burgonya kicsit megpirult, ízlés szerint megszórom sóval és egy fedővel lefedem a serpenyőt, hogy a burgonya a saját levében párolódjon meg.

Közben a két csokor petrezselyemzöldet megmosom, a szárakat levágom, a petrezselyem leveleket egy éles késsel apróra darabolom. Folyamatosan kóstolgatom a burgonyát, közben rázogatással keverem, hogy ne törjön össze.

Petrezselyem hozzáadása az újburgonyához

Amint a burgonya megpuhult, rászórom a feldarabolt petrezselyemzöldet és rázogatással összekeverem a burgonyával. Pár percig együtt párolom még őket, majd tányérra öntve frissen tálalom. Nagyon finom köretként, de önmagában is!

Petrezselymes újkrumpli

Loading