Nudli

Mézes natúr joghurttal meglocsolt nudli

A minden szupermarketben megkapható nudli gyorsan elkészíthető főétel, melyet a fagyasztóból kivéve akkor is meleg étel készíthető, ha nincs különösebben sok időnk a főzésre. Mi mézes joghurttal ettük, így még a kalóriákon is spórolni tudtunk!

Hozzávalók

  • 1 csomag fagyasztott nudli
  • zsemlemorzsa
  • csipet só
  • 1-2 kanál méz
  • 1-2 kicsi natúr joghurt

Elkészítés

A nudlit forrásban lévő bő vízben kifőzzük annyi ideig, amennyit a csomagolása előír (pár perc). A főzővízhez egy csipet sót is adok.

Közben porcelán bevonatú, vagy vasserpenyőben zsiradék nélkül morzsát pirítok. A morzsát folyamatosan kevergetem addig, míg a színe világosbarnára nem vált.

A lecsöpögtetett, főtt nudlira adagolom a megpirított morzsát, majd fakanállal kevergetve, vagy rázással forgatva az összes nudlit bevonom zsemlemorzsával.

Nudli zsemlemorzsával bevonva
A megfőtt nudlit beleforgatom a pirított zsemlemorzsába

Egy nagy kanál mézet egy kis tálba teszek, majd néhány másodpercre a mikróba teszem, épp csak annyi időre, míg a méz folyósabbá nem válik. Ekkor hozzákeverek 1 kis pohár natúr joghurtot és összekeverem a mézzel. Ezzel a mézes joghurttal locsolom meg a nudlit, 1 kanál méz és 1 kis joghurt 1-2 személynek elegendő.

Hagyományosan a nudli meglocsolható tejföllel és porcukorral is, de a natúr joghurtos-mézes dresszing sokkal kevésbé hizlal.

Mézes natúr joghurttal meglocsolt nudli

Loading