Erre a 15 betegségre jobb a cékla, mint bármilyen orvosság! Pazar!

A cékla egy csodálatos zöldség. Egész évben elérhető, nagyon olcsó, és olyan tápanyagbomba, amilyent nehezen lehet elképzelni.
Nem véletlen, hogy világszerte használják betegségek kezelésére ősidők óta a népi gyógyászatban több nemzetnél, keleten és Nyugaton egyaránt
Az ókori rómaiak és görögök is például láz csillapítására, amire kiváló ez a növény, és még ma is használják számos betegség gyógyítására és legyengült szervezetek megerősítésére. Az indiai ayurvédikus orvoslás a szem gyógyítására, a test hűtésére és a máj tisztítására alkalmazza előszeretettel. A magyar népi gyógymódok szerint szürkehályogra és vérnyomáscsökkentésre ajánlották eleink.

A cékla hihetetlenül gazdag tápanyagokban – tartalmaz magnéziumot, vitaminokat, szaponinokat, klórt, betaint, flavonoidokat, jódot, cinket, kalciumot, nátriumot és a természetes nitriteket. A klór speciális hipoallergén tulajdonságokkal bír, ezért a céklával meg lehet tisztítani a veséket, a húgyhólyagot és a nyirokrendszert és általánosan javítja a szervek működését. Erős vértisztító hatású, ezért nagyszerűen elmulasztja a krónikus bőrbetegségeket, pattanásosságot, ekcémát, enyhíti a pikkelysömör tüneteit. Mindehhez persze kipréselt levét rendszeresen kell fogyasztani, vagy nyersen, megreszelve salátaként enni. A főtt cékla is gyógyító hatású, de a nyers még jobb a vitaminok és enzimek megtartásával.

Mivel hihetetlen a tápanyagszintje, a cékla kezeli a vérszegénységet, érelmeszesedést, magas vérnyomást, cukorbetegséget, pajzsmirigy problémákat, alvászavarokat és erősíti az immunrendszert. Nincs mellékhatása, kivéve annyi, hogy megfesti a vizelet színét pirosra, de ezzel együtt lehet élni.

Loading