Csokimousse fehér csokival

A kész csokiousse fehércsokival

A kész csokiousse fehércsokivalA csokimousse fehér csokival egy nagyon jó választás, ha gyerekeknek, vagy édesszájú felnőtteknek szeretnénk édességet készíteni. Ez egy étcsoki alapú csokihab fehér csoki díszítéssel, így a csokoládé szerelmesei előnyben vannak a fogyasztásakor 🙂

Hozzávalók

  • 30 dkg étcsokoládé
  • 20 dkg fehér csokoládé
  • 2 tojás
  • 2 dkg cukor
  • 2 dl habtejszín
  • 1 csipet só

Elkészítés

Egy nagyobb tálba forró vizet öntök, majd egy kisebb tálat ráhelyezek és beletörök 25 dkg étcsokoládét, 5 dkg-t félreteszek későbbre. A forró gőzön addig kevergetem az étcsokit, míg meg nem olvad.

Csoki olvasztása gőzzel

Közben 2 tojást szétválasztok és a tojásfehérjét a 2 dkg cukorral és egy csipet sóval keményre verem egy robotgéppel. A 2 dl tejszínt is felverem a robotgéppel.

Amint a felolvasztott étcsoki egy kicsit lehűlt, hozzáadom a 2 tojássárgáját, majd kanállal kicsit elkeverem. Ekkor a csoki megkeményedik, de robotgéppel simára keverem, majd kanállal óvatosan hozzáforgatom a tejszínt és a tojásfehérjét. Egy nagyon könnyű csokis habot kapok, ezt beteszem a hűtőbe legalább 5-6 órára, vagy egy egész éjszakára.

A fehér csokit is összetöröm, majd az előbbi módon gőz fölött megolvasztom. Tányérokra kanalazom, hogy kör alakú kis halmokat képezzen, ha kell, kanállal érme formára simítom. Félreteszem, míg a csoki egy kicsit megszilárdul.

Olvadt fehércsoki

Közben a maradék 5 dkg étcsokit is felolvasztom gőz fölött, majd kanállal a már kicsit merevebb fehér csokira pöttyözöm. Fogok egy hurkapálcát, vagy gyufát és az étcsoki pöttyökből kreatív mintákat húzogatok a fehér csoki alapra. Ezután a fehér csokit tartalmazó tányérok is mennek a hűtőbe.

Fehércsoki és étcsoki kreatív felhasználása

5-6 órával később, vagy másnap reggel a csokimousse egy porózus, könnyedebb, mégis nagyon étcsokis habbá szilárdul.

Csokimousse

Tálaláskor késsel darabokra töröm a megszilárdult fehér csoki lapokat, a csokimousse-ból egy desszertes tányérba szedek, majd ebbe állítom a fehér csoki darabokat. Azonnal fogyasztható!

A kész csokiousse fehércsokival

Loading