Bébiétel diéta

Friss bébiétel

A bébiétel diétát a WebMD orvosi magazin szerint a híres fitness edző, Tracy Anderson alkotta meg. Tracy sosem publikálta diétáját, ezért a szabályok még nincsenek teljesen tisztázva. A diéta akkor vált igazi őrületté, amikor hírek kezdtek terjedni arról, hogy különböző hírességek használják.

Bébiétel diéta

A diéta alapötlete az volt, hogy napi kétszeri étkezést otthon készített pépesített bébiétellel kell helyettesíteni. A nap harmadik étkezése kevés és alacsony kalóriatartalmú marad. A napi kalóriakorlátozás 600 kalória, vagy kevesebb.

Kritikák

Nincs megerősített bizonyíték arra, hogy ez a diéta egészséges, vagy egyáltalán működik-e. Az alapötlet az, hogy csökkentjük a kalória bevitelt pürésített ételek fogyasztásával, azonban a bébiétel babáknak való és gyakran nem tartalmaz minden tápanyagot, amelyre a felnőtteknek szükségük van.  Az is probléma, hogy pár nap elteltével a legtöbb ember megcsömörlik a bébiétel fogyasztásától és sóvárogni fog igazi, felnőtteknek való ételek után. Így mennyi ideig maradhat valaki ezen a diétán úgy, hogy sikeresen súlyt veszítsen?

Tracy Anderson támogatta a diétát, mondván, ez egy módszer a méreganyagok és rossz szokások megszüntetésére, az emésztőrendszer jobb működtetésére. Tracy Anderson nem táplálkozási szakértő, vagy orvos, állítását, hogy a diéta működik, csupán ügyfeleinek ajánlása támasztja alá. Anderson a diéta- és fitness iparban egyaránt érdekelt, így sokszor azért beszél arról, hogyan lehet súlyt veszíteni, hogy el tudja adni a termékeit. Ettől még nem lesz hiteles, megbízható forrás.

A média buzgó vizsgálódása után Tracy Anderson tagadta kapcsolatát a diétaőrülettel, de szavait sokat idézték korábban, ahogyan a diétától beszél. Tracy továbbra is ebben az iparágban érdekelt.

Loading