Túró Rudi házilag (a képen 50 dkg túróból van készítve)

Hozzávalók – 10 db termetesebb rudihoz:

  • 25 dkg túró
  • 1 cnarancs reszelt héja,és leve
  • 4 teáskanál zselatin (kb. 10 g)
  • 5 g hideg víz
  • 5 evőkanál porcukor

Elkészítés

Mindenek előtt a túrót egy nagyobb tálba (amiben a későbbiekben összedolgozzuk majd a masszát) áttörjük egy szűrőn. Hozzáreszeljük a megmosott narancs héját, hozzáadjuk a porcukrot.

A zselatint beáztatjuk. Porzselatin esetén a következőkre figyeljünk: a zselatin mennyiségének ötszörösébe áztassuk be. Vagyis egy rész zselatint 5 rész,(ha a gyümölcs levét is felhasználjuk, azt is mérjük meg,és kevesebb vizet fogjunk) hideg vízben kell megduzzasztani. Esetünkben 4 teáskanál (nem púpozott) zselatint használunk, ami összességében 10 gramm. Ehhez mérten 50 gramm hideg vizet öntünk a porra, elkeverjük, és hagyjuk, hogy a zselatin megduzzadjon. A megduzzadt zselatint megolvasztjuk, majd robotgéppel alaposan belekeverjük a túrós masszába.

A kész, kikevert masszát minimum fél órára a hűtőbe tesszük.Hengereket sodrunk,zsírpapírra tesszük,egy tálcára,és betesszük a fagyasztóba kis időre.

Míg a túrós rudak a fagyasztóban hűsölnek, elkezdjük olvasztani a csokoládét.
Zsírpapírra kávéskanállal csíkokat húzunk,arra helyezzük majd a rudikat.
Egy széles szűrő lapáttal,beleengedjük a rudikat a csokiba,és ráhelyezzük a csokicsíkokra.Már csak meg kell várni hogy megdermedjenek.

Forrás: ketkes.com

Loading