Tudományosan bizonyított. Minden növény királya! Csodás!

A kömény az ember által használt egyik legrégebbi fűszer.

E gyógynövény magjairól sokszor bebizonyosodott, hogy erős terápiás hatással bírnak, ezért nem csak étkezésre használták őket.

A köményt a népi és a hivatalos gyógyászatban egyaránt használják.

A római koriander, a fekete kömény annak a növénynek a neve, amelyről Mohamed iszlám próféta azt mondta, hogy “minden bajra megoldást jelent, kivéve a halált”.

A tudomány tudja, hogy a növényt az ókori Egyiptomban termesztették és használták a magjából nyert olajat Tutanhamon sírjában találták meg.

A fekete kömény tulajdonságait modern tudósok vizsgálták. 1964-re már 485 tudományos közlemény foglalkozott a növény szervezetünkre gyakorolt jótékony hatásaival.

A fekete köménymagot bélrendszeri rendellenességek, gázfelhalmozódás és diszpepszia kezelésére használják.

A növény magjai enyhítik a fáradtságot, javítják az immunitást, eltávolítják a vese- és hólyagköveket, enyhítik a reuma és a köszvény fájdalmát, és elpusztítják a parazitákat.

A kömény a memória javítására is hasznos. Ehhez 3 g magot egy teáskanál mézzel együtt kell bevenni.

A leghatékonyabb a kömény használata a következő állapotok és betegségek esetén:

Epilepszia: egy 2007-es tanulmányban megállapították, hogy a fekete köménymag vizes kivonata jelentősen csökkenti a rohamokat.

2-es típusú cukorbetegség: két gramm feketeköménymag éhgyomorra történő bevétele alacsonyabb vércukorszintet eredményez.

Akut mandulagyulladás és torokgyulladás: a vírusfertőzés során a torok és a mandulák gyulladása sikeresen kezelhető fekete kömény tablettákkal.

Helicobacter Pylori fertőzés: a fekete köménymag alkalmazása hatékony a gyomorfekélyt okozó mikrobiális fertőzés megfékezésében.

Magas vérnyomás: napi kétszer 100-200 mg feketeköménymag-kivonat bevétele bizonyítottan csökkenti a vérnyomást.

Asztma: vizsgálatok megerősítették, hogy a fekete kömény főzete meglehetősen erős asztmaellenes hatással van a légutakra.

Gennyes betegségek: a fekete kömény antibakteriális hatású a Staphylococcus aureus ellen.

Vastagbélrák: egy patkányokon végzett vizsgálat kimutatta, hogy a feketeköményolaj jelentősen gátolja a daganat növekedését.

A feketeköményolaj gyógyhatású is!

A kutatások megerősítik, hogy a feketeköményolaj számos egészségügyi előnnyel jár.

Normalizálja az emésztőrendszert, aktiválja az immunrendszert, erősíti és növeszti a hajat.

Az olaj elpusztítja a baktériumokat, csökkenti a vér koleszterinszintjét, epehajtó hatású. Erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik.

Az olajat számos betegség megelőzésére és általános erősítőszerként használják. Gyengéden és finoman dolgozik.

Ha a nap folyamán 1 teáskanál olajat iszik, akkor hasznos adalékanyagként normalizálhatja az anyagcserét az emberi szervezetben és javíthatja az immunitását.

A köménymagolajat terhes nők és három év alatti gyermekek nem használhatják.

Loading