Sóskafőzelék

Egy tányér sóskafőzelék
loading...

A spenót mellett a sóska a másik kedvenc menzai ételem, melyet mindig el tudok képzelni egy kis főtt burgonya és tojás mellé. Ma vettünk 1 kiló sóskát és nagyon finom sóskafőzeléket csináltunk belőle.

Hozzávalók

  • 1 kg sóska
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • tej

Elkészítés

Az 1 kg sóskát megpucolom, a nagyobb szárrészeket minden egyes levélből kitépkedem. Ezután a leveleket megmosom és lecsöpögtetem.

A sóskát kevés forró olajon megfonnyasztom, miközben hozzáadok kb. 3 evőkanál cukrot is. 5-10 perc után a sóska összeesik, ekkor megszórom kb. 1 evőkanál liszttel, majd felöntöm vízzel, tejjel, vagy tej és víz 50-50%-os keverékével.

A sóskafőzelék készítésének fázisai

A sóskafőzeléket ezután addig főzőm, míg a sóska teljesen megpuhul és kicsit be is sűrűsödik. Ízlés szerint botmixerrel teljesen simára is pépesíthető a sóska, ekkor még szebb és szószként is könnyebben felhasználható húsok mellé. Ha nem szószként használom fel, akkor főtt burgonyával és főtt tojással, vagy tükörtojással tálalom.

Egy tányér sóskafőzelék

loading...

About Ádám

Nagy Ádám vagyok, 30 éve főzök, ez idő alatt számtalan receptet kipróbáltam. Remélem a receptek felhasználásával Te is sok finom ételt fogsz készíteni. Elérhetőség: nagyadam.recept@gmail.com

View all posts by Ádám →