Nagyon finom, könnyű Felhő szelet sütemény! Érdemes kipróbálni!

Megsütöttem a felhő szeletet, nagyon-nagyon finom lett, a család odavolt érte! És valóban olyan, mintha “cukrászdai” lenne, olyan igazi békebeli cukrászdai. Nagyon jó recept. Családom szerint ezt hetente kell sütnöm.

Elkészítés

Tészta: 15 dkg zsírt, 2.5 dl vízzel felforralunk, majd 15 dkg lisztet adunk hozzá és addig keverjük a tűz fölött, míg szépen össze nem áll. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd 6 db tojást keverünk hozzá egyenként, mindegyiket alaposan eldolgozva. A tésztát elfelezzük. Kizsírozott tepsiben 200 °C-on kb. 30 perc alatt megsütjük. 15 percig nem szabad kinyitni a sütőt!!! A második tészta megsütése után még a tepsiben szépen felvágjuk, mert amikor összerakjuk a krémmel, már nem lehet szépen szeletelni.

Krém: 4 cs. vaníliás pudingot 1 l tejben, 25 dkg cukorral megfőzünk. 25 dkg rámát kihabosítunk és a még langyos krémet adagonként eldolgozzuk vele. 1/2 liter Hulala tejszínhabot keményre felverünk.
A tésztára először a pudingos krémet, majd a tejszínhabot tesszük rá, aztán jönnek a kirakós tészta darabok a tetejére. Porcukorral megszórjuk.

Pethes Judit receptje!

Forrás

Loading