Nagymamám elárulta a titkot, ettől olyan igazán finom a vasárnapi húsleves

Nagyon sok házi praktika létezik, amely segítség lehet abban, hogy a háztartásbeli dolgainkat könnyebben és egyszerűbben megoldjuk.

A kenyér is ebbe a kategóriába sorolható (már az élelmiszer tulajdonságán kívül) vannak ugyanis olyan trükkök, amellyel amellett, hogy sokat spórolhatunk, egyszerűbbé is tehetjük a dolgainkat. A most következő trükk is ilyen… Fogadjunk, hogy te sem hallottál még arról, hogy miért jó kenyeret dobni a húslevesbe… ????

Kenyeret a húslevesbe

A cím hallatán biztosan mindenki felkapja a fejét, hogy mi keresni valója van a kenyérnek a húslevesben! Nos igen, sokszor nagy segítségünkre lehet a kenyér a húsleves elkészítése során. Az egyik hibának nem mondható dolog, ami a húslevest érinti az az, hogy mire megfő, kicsit zsírosabbá válik és így az egészségre, az emésztésre nincs túl jó hatással.

Ha szeretnénk a húsleves zsírjától megszabadulni, akkor egy kenyér szeletet dobjunk a levesbe pár másodpercre, majd gyorsan vegyük ki. Ez segít felszívni a fölösleges zsírt és igazából annyi marad csak benne, amennyi szükséges. Tovább soha ne hagyjuk benne, mert elázik és kenyeres húslevest ehetünk majd. A legjobb egy száradtabb, nem túl friss kenyeret beledobni.

Forrás: almaimotthona.hu

Loading