Linzercsiga, már régóta kerestem ezt a receptet, de most végre rátaláltam! Csodás!

Régóta kerestem ezt a receptet, de most végre megtaláltam, elmondhatatlanul finom lett.

HOZZÁVALÓK:

  • 25-30 darabhoz
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2 dkg kakaópor

ELKÉSZÍTÉS:

A lisztet összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a vajjal és összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Külön-külön folpackba csomagoljuk és betesszük a hűtőbe pár órára. (de akár egy egész éjszakára is betehetjük)

Mindkét tésztát egyforma nagyságú és vastagságú téglalap alakúra kinyújtjuk (kb. 4-5 mm vastagra nyújtsuk), majd a lapokat egymásra helyezzük.Henger alakúra feltekerjük (úgy ahogy a bejglit is szoktuk) és 1-2 órára hűtőbe tesszük, hogy könnyebb legyen szeletelni. (egy egész éjszakára is betehetjük)

Ha kellőképpen megkeményedett a tészta, akkor kb. 5-6 mm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapíros tepsire tesszük egymástól 2 cm-re. (ugyan nincs benne sütőpor, de mivel lágy tésztáról van szó, ezért egy picit terebélyesedni fognak sütés közben).

180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben kb. 10 percig sütjük. Tovább semmiképp nem kell sütni, hiába érezzük, hogy még puha a tészta, hiszen mire kihűl, megfelelően megszilárdul, de mégis finom puha és omlós marad. Viszont, ha túlsütjük, akkor mire kihűl, előfordulhat, hogy nagyon kemény lesz. Tehát úgy vegyük ki a sütőből, hogy még kicsit puha legyen a tésztája. Hagyományos sütőben 200 fokon kb. 10-11 percig süssük.

Alexandra Wagensommer receptje

—Mióta keresem ezt a receptet, valamikor régen csináltam, de nem talaltam a receptet nagyon szépen köszönöm hogy felraktad

Arabella Bornemissza készítette

Loading