Konyhai tippek V.

Petrezselyem

Hogyan tehető frissé a másnapos rántott hús? Hogyan lesz istenien ropogós a libasült? Hogyan csináljunk szalonnakockákat egyszerűen? Konyhai tippeket és trükköket bemutató sorozatunk 5. részéhez érkezett.

Petrezselyem tartósítása

Ha egyszerre érik be sok petrezselymünk, akkor vágjuk le a zöldet, a gyökereket mossuk meg, majd szorosan egymás mellé helyezve őket, tegyük egy nylon zacskóban a fagyasztóba. Felhasználáskor csak fagyott állapotban fel kell szeletelni, majd mehet is az ételbe, az aromájából semmi sem ment kárba!

Szeretnél értesülni az új receptekről és mindezt teljesen ingyen? Iratkozz fel egyszerűen!

Loading

Egyforma muffinok

Muffin sütésekor szép, egyforma muffinokat kapunk, ha a muffin nyers tésztáját egy fagylaltos kanállal adagoljuk a papírkosárkákba. Csak arra kell figyelnünk, hogy egy-egy adag között rövid időre meleg vízbe mártsuk a kanalat, végeredményként egyforma méretű muffinokat fogunk kapni.

Másnapos rántott hús

Ha másnap szeretnénk megenni a tegnapi maradék rántott húst, akkor a mikróban melegítve egy száraz és keményebb húst kapunk vissza. A mikróba tétel előtt érdemes megszórni egy kis vízzel, majd így mikrózva a rántott hús visszakapja frissességét.

Megmaradt tojásfehérje

Sok süteménynél csak a tojás sárgájára van szükség. A fehérjét felhasználhatjuk, ha hozzákeverjük a rántottába felvert tojáshoz, vagy habcsókot, esetleg kókusztallért készítünk belőle.

Házi rágcsálóírtás

Ha elszaporodnak a rágcsálók a ház környékén, vagy a melléképületben, akkor ki kell figyelni, hogy hol a fészkük és merre vonulnak, s ezeket a helyeket vastagon be kell hinteni friss őrölt feketeborssal. A rágcsálók rövid időn belül el fogják hagyni ezeket a helyeket.

Túl zsíros étel zsírtalanítása

Ha túl zsíros, vagy olajos lett az ételünk és a zsiradék úszik a tetején, akkor több módszer is van a felesleges zsiradék eltávolítására. Ha többször óvatosan végig húzunk egy szalvétát, vagy konyhai papírtörlőt az étel felszínén, akkor az felszívja a felesleges zsiradékot. Ugyanígy ha tiszta konyharuhába jégkockát teszünk, és ezt húzzuk végig az étel felszínén, a konyharuha is felfogja a zsiradékot. Ha a levesünk túl zsíros, akkor tegyük hűtőbe, pár óra múlva a leves tetején megdermed a zsír, melyet egy kanállal már egyszerűen el tudunk távolítani.

Könnyebb bundázás

Ha a rántott hús, vagy más rántott étel készítésekor a felvert tojásba pár csepp olajat is keverünk, akkor a zsemlemorzsa sokkal jobban rátapad majd a tojásrétegre.

Ropogós libasült

Ha a libahúsunk már majdnem készre sült, locsoljuk meg sós vízzel, vagy hideg sörrel és a sült nagyon ropogósra sül!

Szalonnakockák könnyen

Ha szalonnakockákat készítünk, akkor a kis kockák folyamatosan rá akarnak tapadni a késre. Érdemes a már felszeletelt szalonnát rövidebb időre a fagyasztóba tenni, s az így megmerevedett szeleteket egy nagy késsel összekockázni.

Kristályos méz újrafolyósítása

Ha a méz belekristályosodott az üvegbe, akkor újra folyóssá tehető egy kis hő segítségével. Ezt azonban sohasem szabad a tűzhely, vagy a mikró segítéségével megtenni, mert a méz károsodhat és rossz ízt kaphat. A méz újra folyóssá tehető, csak állítsuk az üvegét meleg vízzel teli edénybe, vagy mosogatóba!

Loading