Így paníroztam hétvégén pillanatok alatt 1 kiló gombát, 1 kiló húst, fél kiló sajtot és fél kiló májat. Óriási trükk! Kellemes!

Még a konyha és a kezem is tiszta maradt!

Imádod a rántott húst, de a panírozással járó pepecselést nem szereted, mert nem csak sokáig tart, de utána még a konyhát is ki kell takarítani? Akkor imádni fogod ezt a panírtrükköt, amivel villámgyorsan készül el a panír, és a konyha is tiszta marad.

A hagyományos panírozás kellékein (liszt, tojás, panírmorzsa) felül szükséged lesz joghurtra, a mélytányérok helyett pedig műanyag dobozokra (akár egy kiürült fagyisdoboz is tökéletes).

1. Tedd a panírozni szánt dolgokat (húst, gombát, brokkolit, stb.) a műanyag dobozba, majd önts rá joghurtot. Ettől a hús puha lesz és porhanyós, az íze pedig mennyei. Ha ezzel megvagy, tedd rá a doboz tetejét, és alaposan rázd össze az egészet.

2. Innentől a panírozás módszere marad a régi azzal a különbséggel, hogy az előbbi mixer módszerrel csinálod. Vagyis a műanyag dobozban lévő húsra szórod a lisztet, majd jól összerázod. Ezután jöhet a felvert tojás, az egészet jól összerázod. Végül panírmorzsát szórsz a panírozandó dolgokra, és összerázod.

Alig telt el 5-10 perc, te máris óriási mennyiségű ételt paníroztál be tökéletesen úgy, hogy a konyha tiszta maradt, és a kezed csak ragad. Hát nem nagyszerű?

Ha még a műanyag doboz elmosását is szeretnéd megúszni, műanyag doboz helyett használj egy nagy nejlonzacskót. Ha kész vagy a panírozással, a zacskó mehet a szemetesbe.

Loading