Így lesz tökéletes a piskóta, ha egyszer kipróbálod, csak így fogod készíteni!

Elég régóta benne vagyok már a sütés fortélyaiban, de bizony, nekem is meggyűlt egy párszor a bajom a piskótával!

HOZZÁVALÓK

  • tojás
  • cukor,
  • liszt
  • szódabikarbóna

ELKÉSZÍTÉS

Arányok A piskótasütés egyik alapja a pontos arányok betartása. Általában az 1-1-1 arányt vesszük alapul, mégpedig egy tojáshoz egy evőkanál cukor, és egy evőkanál liszt hozzáadása szükséges. A kanalak viszont különböző méretűek lehetnek, ráadásul a merítés sem azonos, tehát a tökéletes eredmény eléréséhez mérjük le a hozzávalókat. Hivatalosan egy M-es méretű tojáshoz 2 dkg cukrot, és 2,5 dkg lisztet adunk. Nem éri meg tehát lespórolni a méréssel járó kevés időt, mert a tortánk tökéletessége múlhat rajta. Egy 24 cm átmérőjű tortához általában 8-10 tojásos piskóta készítése ajánlott.

A lisztet szitáljuk át, melybe tettem 2 csipetnyi szódabikarbónát. A tojásokat válasszuk szét. A tojássárgát keverjük habosra a cukorral. Akkor jó, ha a cukor feloldódik, és a krém kifehéredik. Az átszitált lisztet fokozatosan keverjük a tojáskrémbe. A tojásfehérjét, csipet sóval verjük kemény habbá. A tojáshabot óvatos mozdulatokkal, több adagban keverjük a krémhez. Egy 24 cm formát, kibélelek sütőpapírral, beleöntjük a piskóta tésztát, és 180 fokra előmelegített sütőben, 35 – 40 perc alatt, készre sütjük.

Úgy gondolom, mindig, mindenkinek problémát okozott a piskóta sütése – készítése! 🙂
Pofonegyszerűnek tűnik, de bizony mégsem az! 🙂 Elég régóta benne vagyok már a sütés fortélyaiban, de bizony, nekem is meggyűlt egy párszor a bajom a piskótával! Elsősorban, mikor megsül és kiveszed, összeesik a közepe! Nálatok is megtörtént, ugye?? Egy ideje már, keresgélem a helyes alapanyagokat, na és persze amit nagyon fontosnak tartok, az a helyes sorrend, hiszen ebből születik a végeredmény!! 🙂

De íme, MEGTALÁLTAM!! – 🙂 Hadarik Rita receptje, és a leírt sorrend ( ami a legfontosabb!! ) alapján elkészítettem, a GM rizslisztes piskótát! Ti készítsétek nyugodtan, búzaliszttel!

Szepesi Ági készítette el

Loading