Elronthatatlan piskótatészta alaprecept és vizes piskóta! (sütőpor nélkül)

Piskótatészta

Hat tojássárgáját habosra keverünk hat evőkanál cukorral. Azután hozzáadjuk a felvert tojásfehérjék habját és négy csapott evőkanál lisztet. Vajjal kikent formában, nagyon lassú tűznél, előmelegített sütőben megsütjük.

Vizes piskóta

Olcsó, kiadós és több formában is felhasználható. Négy tojás sárgájához tegyünk hozzá hat evőkanál vizet és verjük fel habverővel, utána keverjünk bele huszonöt deka cukrot és húsz deka lisztet, ez utóbbit kanalanként, majd keverjük hozzá könnyedén a kemény habbá vert fehérjéket és süssük meg vajjal vékonyan kikent és meglisztezett magasabb tepsiben, előmelegített sütőben, lassú tűznél.

A tésztába keverhetünk mazsolát, vágott diót. Elkészíthetjük három három tojással (az adagokat megfelelően számítjuk) és megsüthetjük szélesebb tepsiben két adagban a tésztát, az egyik felébe belekeverhetünk két evőkanál kakaót (ekkor tegyünk valamivel kevesebb lisztet hozzá), utána az alsó lapra vizet kenünk, ráillesztjük a másik lapot, és együtt vágjuk fel. Süthetjük laposabb tepsiben úgy is, hogy a tetejére harminc deka cseresznyét vagy meggyet szórunk.

Forrás

Loading