Dédike kedvenc krémjei: Dobos, Rigójancsi, grillázs és mokka krémek!

Dobos krém 1 – Elkészítése:

250 g habosra kevert vajhoz hozzákeverünk 120 g puhított csokoládét. Belekeverünk 150 g porcukrot, 1 tojássárgáját és az egészet simára kavarjuk.

Dobos krém 2 – Elkészítése:

125 g finom teavajat 3 tojássárgájával és 125 g vaníliás porcukorral habosra kikavarunk. Belevegyítünk 3 evőkanál meleg vízben megpuhított 3 rúd csokoládét és az egészet simára kavarjuk.

Dobos krém 3 – Elkészítése:

200 g porcukrot 6 tojássárgájával és 6 rúd reszelt csokoládéval, forró vízzel telt edény fölött, habüstben sűrűre keverünk. Ha langyosra lehűlt, belekeverünk 200 g habosra kikavart vajat. Ezzel  töltelékkel megkenjük a tortalapokat és a torta oldalát is ezzel vonjuk be.

Rigójancsi krém – Elkészítése:

80 g csokoládét vízfürdőben megpuhítunk és addig keverünk, amíg hőfoka néhány fokkal magasabb lesz a testhőmérsékletnél. Ezt a puhított csokoládét nagyon gyorsan belekeverjük 400 g vaníliás cukorral édesített tejszínhabba. Ha nem keverjük elég gyorsan, a csokoládé megfagy és megcsomósodik. Ezt a krémet vastagon kenjünk rá a tortára, és az egészet a hűtőbe tesszük megfagyni.

Mokkakrém – Elkészítése:

125 ml erős feketekávét habüstben gőz fölött sűrűre keverünk 6 tojássárgájával, 150 g cukorral és 10 g keményítőliszttel. Ha kihált, apránként belekeverünk 200 g habosra kikavart vajat.

Grillage krém – Elkészítése:

80 g porcukrot tűz fölött folytonos keverés közben megpuhítunk és belekeverünk 80 g darabosra törd diót, mandulát, vagy mogyorót. A grillage-t egy olajjal kikent lapos tálra öntjük, és ha teljesen kihűlt, mozsárban finomra törjük. Most 200 g vajat habosra kikavarunk 40 g cukorral és finomra tört grillagezsal. Jól elkeverjük 3 evőkanálnyi erős feketekávéval és használatig hideg helyre tesszük.

Forrás: ketkes.com

Loading