Csodakifli, csoda ha egy darab is megmarad belőle

Ez az a süti, amiből soha nem tudok eleget sütni, egy pillanat alatt elfogy nálunk.

HOZZÁVALÓK

  • 5 dl finomliszt,
  • 15 dkg zsír,
  • 2,5 dkg élesztő,
  • kb 10 e.k tej (ez a liszttől függ)

ELKÉSZÍTÉS

A lisztben elmorzsoljuk a zsírt. Kevés tejben, kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a liszthez, és még annyi tejet, hogy gyúrható tésztát kapjunk. (Eredeti recept nem írja, de én teszek hozzá még 1 e.k porcukrot is.)

30 percig pihentetjük a tésztát, aztán 4 részre osztjuk, gombócokat formázunk belőlük. A gombócot kerek formára nyújtjuk, majd 8 részre vágjuk. A szélesebb részre tehetünk lekvárt, diót, mákot, gesztenyét és feltekerjük, tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben megsütjük, amíg már szép pirulós színe lesz. Megszórjuk porcukorral. Itt a liszt űrmértékben van megadva. Az átlagos bögre 2,5 dl, ebből kell kettő. 🙂 Finomliszttel csinálom. Eddig csak lekvárral és gesztenyével csináltam. Nálunk a lekvár a nagy sláger ebbe a kiflibe. Ha diósat csinálnék, akkor darált dió, cukor, ízlésnek megfelelően, egy kis forralt tej, reszelt citromhéj. Annyi tejet csak, ha kihűl szépen összeálljon a dió, hogy kis rudacskákat tudjak formázni belőle, amit szépen fel tudok tekerni. (hókiflibe így szoktam)

Szeretnél értesülni az új receptekről és mindezt teljesen ingyen? Iratkozz fel egyszerűen!

 

Loading

Csodakifli (Lénárt Istvánné Éva receptje alapján) Amiből soha nem tudok eleget sütni 😉

Andrea Cziráné Nagy receptje
—Azért hívják csodakiflinek,mert csoda ha egy darab is marad belőle.

Forrás

 535 total views,  1 views today