Baconbe göngyölt túrós csusza, jó sok szalonnával, forrón és hidegen is fenséges!

Biztos vagyok benne, hogy sokan ismeritek de lehet, hogy van akinek új a recept. Amikor először találkoztam a recepttel, már láttam, változtatni fogok rajta. Imádom a túrós csuszát, hol pirított, füstölt csemege -vagy kolozsvári szalonnával. Nem csak úgy mutatóban szeretjük a tésztán.

Hozzávalók:

(őzgerinc formában készül)

  • 250 gr csusza- vagy fodros nagy kocka tészta,
  • 250 gr tehéntúró,
  • 200 gr tejföl,
  • 250 gr kolozsvári szalonna,
  • 300-400 gr bacon.

Elkészítés:

1. A tésztát kifőztem és hagytam jól lecsepegni

2. A kockára vágott kolozsvári (vagy csemege szalonnát ) aranybarnára pirítottam, kiszedtem. 180°-ra közben előmelegítettem a sütőt.

3. A tésztát a túróval és tejföllel, 1-2 kanál szalonnazsírral összekevertem, majd a pirított szalonnát is hozzákevertem.

5. Belekanalaztam az összekevert tésztát, lenyomkodtam és a lelógó bacon szeletekkel beborítottam. Mivel már készítettem ilyen baconbe göngyölt ételt, tudtam, hogy az alja nem szokott megpirulni rendesen, ki kell majd borítani, visszatenni a sütőbe, a másik oldalát is megsütni. Ezért is tettem a formát egy sütőpapíros sütőlemezre. Amikor kifordítottam a formából, nagyon jól jött, arra rögtön rá tudtam borítani. Mindkét oldalát kb. 20-20 percig sütöttem. Brutál finom és nagyon laktató.

Drágább, mint a hagyományos túrós csusza, viszont sokkal laktatóbb, tovább “kitart”, mint a hagyományos túrós csusza. Vendégváró is lehet csodás külleme miatt. Nagyon jó köretként kakaspörkölthöz, harcsapaprikáshoz stb… Ha még nem készítettétek, próbáljátok ki, nem bánjátok meg. Látszik a képeken, milyen az étel még melegen és lehűlt formában.

Forrás

Loading