Rántott hús, sütőben sütve – Nincs többé pepecselés, viszlát olajszag! Nagyon finom!

A család ma rántott húsit kívánt enni , sikerült is vennem szép sertés karajt. DE nem a szokásos módon készítettem el, nem bő olajban sütve, hanem a sütőbe betéve, pár csepp olajjal megspriccelve.

Csúcs szuper lett! Omlós , nem tocsog az olajban és nem kell még a sütés végén ablakot sem nyitnom. Ti is sokat szoktatok mérgelődni amikor kifröcsög az olaj a serpenyőből? Na itt ez sem volt, nem kell utána lemosnom a tűzhelyet.

A recept ugyanaz mint a normál rántott húsnál. Kiklopfolom a húst ízesítem, panírozom liszt, tojás , prézli. A sütőt előmelegítem alsó felső sütésre állítva 210 fok, a sütés hőfoka és ideje változhat mindenkinek a saját sütőjéhez igazodva!!! A tepsibe helyezem a sütőpapírt és bekenem olajjal majd a húsokat is ráteszem és a tetejüket is bekenem olajjal. Az első 10-15 perc után visszaveszem a hőfokot úgy 190 fok kb. Ez másnál lehet 160-180 fok is akár ,de az én elektromos sütöm sajnos kicsit gyengébb ezért kell nekem magasabb hőfokon sütnöm , sajna. Kb. 30-40 percig így sütöm majd egy tűpróbát végzek , közben fordítanom is kellett egyszer mert nálam nem süt egyenletesen a sütő. Ezután 220 fok körül készre sütöm, vigyázva ,nehogy túl süljön!!

Szeretnél értesülni az új receptekről és mindezt teljesen ingyen? Iratkozz fel egyszerűen!

 

Loading

Judit B. Eva receptje!

Forrás

 13,079 total views,  1 views today